VERSURI...

Persoane interesate

duminică, 26 februarie 2012

PATRU LUCRURI PE CARE SA TI LE AMINTESTI !



 (679x668, 106Kb)

1. Să nu faci presupuneri.

Să nu faci nimic pe baza presupunerilor. Dacă ai DUBII, lămureşte-le. Dacă SUSPECTEZI, întreabă. Presupunerile te determină să inventezi scenarii uneori incredibile care nu fac decât să-ţi învenineze sufletul şi care nu au
BAZĂ REALĂ.

2. Respectă-ţi cuvântul.
Ceea ce iese din gura ta reprezintă ceea ce eşti tu. Dacă nu respecţi ceea ce spui, nu te respecţi pe tine însuţi, iar dacă nu te respecţi nici nu te iubeşti. A-ţi respecta cuvântul înseamnă a fi coerent cu ceea ce gândeşti şi cu ceea ce faci. Astfel eşti autentic şi asta te face respectabil în faţa ta şi a celorlalţi.

3. Fă întotdeauna totul cât se poate de bine.
Dacă faci totul cât poţi de bine, nu vei regreta şi nu-ţi vei reproşa niciodată nimic.

4. Nu lua NIMIC personal.

Nici cea mai gravă OFENSĂ. Nici cea mai rea RUŞINE. Nici cea mai adâncă RANĂ. Pe cât de mult vrea cineva
să-ţi facă rău, pe atât de mult rău îşi va face sieşi. Dar problema este a lui, nu a ta.


Ljiljana

Ljiljana 
Ljiljana

Ljiljana   

  Ljiljana 

Ljiljana 

Ljiljana


Ljiljana 

Ljiljana

Ljiljana  

Artist JOSE ESCOFET 




Sunt cele patru legaminte transmise de catre Don Miguel Ruiz, al cincilea: 



FII SCEPTIC, DAR ÎNVAŢĂ SĂ ASCULŢI 



Nu crede ce îţi spune propria ta minte, şi cu atât mai puţin ce îţi spun ceilalţi. Foloseşte-te de puterea îndoielii pentru a-ţi pune întrebări referitoare la toate informaţiile primite. Este oare acesta adevărul absolut? Ascultă intenţia care se ascunde în spatele cuvintelor şi vei înţelege mai uşor mesajul real pe care îl transmit ele. 
Imaginează-ţi că trăieşti o viaţă complet diferită, în care eşti liber să fii cel care eşti tu cu adevărat, că nu mai trebuie să îţi guvernezi viaţa în funcţie de ceea ce gândesc despre tine ceilalţi oameni. 
Imaginează-ţi că îţi poţi trăi viaţa fără a te judeca singur şi fără a-i judeca pe ceilalţi oameni, dar şi fără teama de a fi judecat, că te accepţi în totalitate aşa cum eşti şi că îi accepţi pe toţi ceilalţi aşa cum sunt. 
Imaginează-ţi că duci o viaţă în care nu cunoşti conflictele interioare, dar nici cele cu ceilalţi oameni, că te respecţi pe tine însuţi, dar şi pe ceilalţi, şi că aceştia te respectă la rândul lor. 
Imaginează-ţi că duci o viaţă în care nu te temi să te manifeşti aşa cum doreşti sau să îţi asumi riscul de a explora aspectele necunoscute ale vieţii, că trăieşti fără teamă, fără să simţi vinovăţia, ruşinea sau regretele. 
Imaginează-ţi că te iubeşti necondiţionat aşa cum eşti, că îţi iubeşti necondiţionat corpul şi emoţiile, exact aşa cum sunt. 
Imaginează-ţi cât de fericit ai fi şi cât de mult te-ai bucura de viaţă dacă ai putea trăi exact aşa cum eşti. Imaginează-ţi cât de mare ar fi libertatea personală de care te-ai bucura. 
Acest mod de viaţă este în totalitate posibil şi îţi stă întru totul la dispoziţie. Există alţi oameni care l-au realizat deja. De ce nu ai face-o şi tu? Aplică Cele Cinci Legăminte şi transformă-le într-un mod de viaţă, iar în scurt timp vei trăi într-un vis personal al raiului. 


Cartile lui don Miguel Ruiz sunt deosebite, iar cand si incerci sa te transformi, chiar simti ca ceea ce transmite este doar pentru usurarea fiecaruia dintre noi. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu