VERSURI...

Persoane interesate

vineri, 12 august 2011

GANDURI...




Un gând ține cât o clipă și mai puțin chiar,iar viața câteva clipe, iar ceea ce este mai frumos, fericit în ea se poate cuprinde în fărâme de clipe, în picuri de ploaie, de zâmbet, de lumină.
Te gândești că viața îți oferă fulgurante clipe de bucurie când printr-un gest sau printr-o întâmplare zidești temelia amintirilor și mirărilor minunate, emoționante, magice. Adesea iubești pentru o clipă doar, fărâme de timp, de sărut și de cuvânt topit sub impresia acestui răvășitor sentiment.
E poate prea puțin sau destul cât , o viață de om să te hrănești, să te împaci și chiar să plângi ,însuflețit fiind de aceste imagini și amintiri ale sufletului în prea numeroasele momente de neiubire, de trădare, de înfrângeri când ai nevoie de sensul unei astfel de impresii ... Pentru a putea găsi motivația iubirii: doar, odinioară , un gest sau o întâmplare, te-au făcut să te simți fericit și ai zâmbit. 





“Daca ne-am da seama cat de puternice sunt gandurile noastre, nu am mai avea nici un gand negativ.” Pace Pilgrim

Gandurile ne transfigureaza, devenim imaginea gandurilor nooastre, pana si boala porneste de la sirul de ganduri pe care le purtam cu noi. Este usor sa jucam un  rol, sa ne prefacem ca ne pasa cu adevarat de cel de langa noi iar cand nu ne vede sa il vorbim si sa il discreditam.

Totul porneste de la ce ganduri sadim in viata noastra, un gand bun va atrage un alt gand bun si o persoana care sa vibreze pe aceeasi frecventa, un gand rau se va rostogoli ca un bulgare de zapada si ne va aduce mai multa suferinta si mai multe necazuri.

Gandul bun ne modeleaza constiinta si ne elibereaza de minciuna, gandul bun ne genereaza energia necesara realizarii lucrurilor importante, gandurile negative si obsesiile ne consuma de energie si epuizeaza potentialul.

Cand cineva in jurul nostru are o realizare, trebuie sa ne dorim si noi sa reusim, sa urmarim  pasii pe care i-a parcus si sa incercam si noi sa realizam ceva. E mult mai usor sa invidiem dar e mult mai greu sa ne ridicam deasupra unei gandiri primitive si neproductive.

Poate ar trebui sa sunam pe cineva drag si sa-i transmitem un gand bun.

“Nu pot schimba directia vantului, dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeuna la destinatie.” Jimmy Dean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu