10 trucuri alimentare
Schimbarile bruste de temperatura aduc de multe ori cu ele valuri de raceli sau de stari de oboseala si devitalizare. Sunt multe lucruri de facut pentru a scapa de aceste probleme de sanatate si iti recomandam sa incepi de la ceea ce mananci pentru ca alimentatia corecta iti intareste imunitatea.
E mai usor sa previi decat sa vindeci, de aceea este important sa fii atent la semnele corpului tau. Daca vezi ca starile de moleseala si somnolenta devin o obisnuinta, daca ti-e greu sa te ridici din pat dimineata sau daca observi primele simtome ale unei raceli, e cazul sa-ti revizuiesti meniul pentru ca s-ar putea sa-ti lipsesca unele dintre cele mai utile alimente pentru sistemul imunitar.
Alimentatia corecta iti intareste imunitatea, asa ca ai grija la alimentele din lista noasta!
Zaharul. Pentru inceput, elimina sau redu considerabil cantitatea de zahar consumata zilnic. Daca vrei sa-ti intaresti imunitatea cu ajutorul alimentatiei, este important sa stii ca zaharul scade efectul diverselor ingrediente. In cazul in care ti-e pofta de un desert delicios, foloseste in loc de zahar alb, sirop de artar.
Fibrele. Majoritatea persoanelor nu consuma suficiente alimente bogate in fibre. Fructele, legumele si ovazul sunt surse bune de fibre. Acestea ajuta corpul sa elimine substantele in exces si toxinele din organism.
In loc de duciuri. Daca iti place sa consumi seara ceva dulce dupa cina, inlocuieste prajitura sau felia de tort cu un fruct proaspat.
Cu radacina. Consuma legume radacinoase asa cum sunt morcovii sau ridichea alba. In medicina chinezeasca se spune ca acestea intaresc organismul pentru ca ele pot sparge si piatra in timp ce cresc.
Hrana vie. Redu cat mai mult din alimentatia ta mancarea procesata. Dupa cum ai aflat din articolul Alimentele imunitatii, mancarea raw abunda in vitamine, minerale si nutrienti care iti pot sustine sistemul de aparare al organismului.
Faina integrala. Nu consuma prea multe alimente in compozitia carora intra faina alba. Opteaza pentru paine si paste din faina integrala.
Fast food. Chiar daca pe termen scurt mancarea de tip fast-food aduce fericirea si satisfactia, pe termen lung slabeste imunitatea organismului. Scoate-o din meniul tau obisnuit!
Apa. Hidratarea organismului este si ea foarte importanta. Ca sa-ti dai seama daca bei suficienta apa este de ajuns sa te uiti la felul in care arata urina. Ea ar trebui sa fie incolora sau usor galbuie. Daca culoarea este mai intensa, atunci mai ai nevoie de apa.
Alimente organice. Opteaza pentru ele cat mai des. Daca nu consumi carne si produse lactate de la animale carora li s-au dat steroizi sau antibiotice sansa de a-ti deteriora sistemul imunitar este mult mai mica. Consuma fructe si legume organice ca sa limitezi expunerea ta la pesticide si alte substante generatoare de cancer.
Ceai. In timpul zilei, inlocuieste cafeaua cu ceaiul verde sau alb. Antioxidantii continuti de ceaiuri te ajuta sa-ti intaresti imunitatea.
Text: Diana Marasoiu Foto: Thinkstock
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu