VERSURI...

Persoane interesate

luni, 2 aprilie 2012

Cele mai tari pacaleli de 1 aprilie din istorie!


Nature - Roses animées


1 aprilie este ziua pacalelilor in foarte multe tari din lume si nimeni nu ar trebui sa treaca de aceasta zi fara sa fie victima unei farse.


Libertatea.ro a intocmit un top a celor mai tari farse de 1 aprilie din istorie:


Spaghetele elvetiene care cresc in copaci


Poate cea mai cunoscuta pacaleala de 1 aprilie din toate timpurile este cea pe care prestigioasa televiziune britanica BBC le-a facut-o telespectatorilor pe 1 aprilie 1957.


Atunci, englezii au difuzat un reportaj despre recolta elvetiana de spaghete. Imaginile aratau cativa tarani care culegeau pastele direct din copaci, iar BBC le recomanda telespectatorilor sa-si faca propria gradina de spaghete pe langa casa.


Reactia privitorilor care au sunat luni intregi de la difuzarea reportajului pentru a intreba cum anume pot planta spaghetele in gradina.


Televizorul color - cu dresul pe ecran


In 1962, televiziunea suedeza de stat emitea in continuare in alb si negru. In acel an, pe 1 aprilie, postul TV anunta insa ca o noua tehnologie este disponibila.


Astfel, cativa asa-zisi experti le recomandau telespectatorilor sa puna un dres vechi din nylon pe ecranul televizorului pentru a avea parte de emisia in culori. Mai mult, falsii specialisti spuneau ca oameni trebuie sa isi miste cu atentie capul, inainte si pe spate, pentru ca spectrul de culori sa se alinieze.


In realitate, televiziunea suedeza a inceput sa emita color de-abia din 1966.


Burgerul pentru stangaci


In 1998, celebra companie de fast food Burger King publica o reclama in USA Today, in care preciza ca oamenii stanga pot cumpara un sandwich Whopper creat special pentru ei.


Condimentele si sosurile, sustinea reclama, erau facute in asa fel incat sa se scurga pe partea dreapta din sandwich.


Efectul reclamei a fost incredibil, oamenii au inceput imediat sa comande noul Whopper pentru stangaci, in timp ce dreptacii aveau grija sa precizeze ca isi doresc burgerul clasic.


Noul Pi


In 2008, un conducator de la Institutul Microsoft pentru Tehnologii Avansate sustinea pe blogul personal ca a descoperit o noua valoare pentru numarul pi. Potrivit farsei, adevarata valoare a pi ar fi fost de 3.1419999.


Aceasta pacaleala avea la baza o alta farsa, din 1998, plecata de la articolul scris de un cercetator din Alabama, SUA. Acesta sustinea ca legislatura a hotarat ca valoarea numarului pi sa fie stabilita la "valorea biblica de 3".


Taco Liberty Bell


Pe 1 aprilie 1996, compania Taco Bell Corp. a anuntat ca a cumparat Liberty Bell, celebrul simbol al independentei americane si il va redenumi in Taco Liberty Bell. Anuntul a starnit consternare printre cetateni, care au inceput sa sune autoritatile pentru a protesta impotriva schimbarii corporatiste a numelui unui simbol.


Candideaza iar Nixon?


In 1992, postul national de radio american anunta in emisiunea Talk of the nation ca fostul presedinte Richard Nixon, care demisionase in 1974 dupa scandalul Watergate, va candida din nou la presedintie.


Potrivit emisiunii, sloganul lui Nixon urma sa fie "N-am facut nimic rau si nu o sa mai fac".


Postul de radio a renuntat insa dupa doar cateva minute la farsa si au anuntat adevarul pentru ca situatia sa nu escaladeze.


Masina de facut vin din apa a lui Edison


Dupa ce a inventat fonograful in 1877, Thomas Edison se afla pe buzele tuturor. Profitand de acest lucru, New York Graphic si-a binedispus cititorii cu o pacaleala, pe 1 aprilie 1878,  in care anuntau ca acelasi Edison a inventat un aparat care poate transforma pamantul direct in cereale si apa direct in vin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu