VERSURI...

Persoane interesate

sâmbătă, 31 martie 2012

Regele negru



angel54.jpg


Cei trei Magi veneau din diferite parti ale lumii. Doi erau albi, al treilea era negru. Cei trei regi urmau steaua care-i calauzea din înaltul cerului. Într-o noapte însa o pierdura din ochi.
Degeaba cercetau cerul, steaua luminoasa care-i calauzise nopti de-a rândul, disparuse. Cei doi Magi albi, întelepti si matematicieni vestiti din Mesopotania, începura de îndata sa traseze linii si cercuri cu toiegele pe nisip. Apoi se cufundara în calcule si ecuatii tot mai subtile si mai complicate. Pe Magul negru îl tineau la distanta caci, dupa parerea lor, el nu stia nimic despre adevarata stiinta. Magul Negru profita de pauza neasteptata. Camilele erau obosite si însetate. "Ar trebui sa ne gândim si la bietele animale", îsi spuse el. Facu rost de o galeata si se duse dupa apa la fântâna din sat. Se întoarse si-i întinse galeata primei camile.
În timp ce tinea galeata sub botul camilei, vazu din nou steaua care se oglindea în apa din galeata. Steaua dansa în tacere pe apa pe care camila o sorbea cu pofta. Astfel îsi regasira cei trei Magi drumul spre Betleem.


Parintii desertului istorisesc povestea unui batrân care postise timp de saptezeci de saptamâni mâncând doar o data pe saptamâna. Vroia un raspuns de la Dumnezeu cu privire la întelesul unui fragment din Scriptura, dar Dumnezeu întârzia sa i-l descopere. Atunci îsi zise: "Iata cât m-am ostenit si nu mi-a folosit la nimic; ma voi duce dar sa-I întreb pe un frate." Dar de abia închise usa dând sa plece, ca îi fu trimis un înger al Domnului care-i spuse: "Cele saptezeci de saptamâni de post ale tale nu te-au apropiat de Dumnezeu, dar acum ca te-ai umilit pâna la a te duce la fratele tau, ti-am fost trimis pentru a-ti deslusi întelesul fragmentului din Scriptura."
Îi descoperi întelesul pe care-l cauta, iar apoi se duse de la el.

(Bruno Ferrero)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu