VERSURI...

Persoane interesate

joi, 26 ianuarie 2012

Q Test: Afla daca esti o persoana orientata catre sine sau catre altii...

Experimentul este simplu si haios: cu degetul aratator de la mana dominanta incearca sa iti desenezi un Q pe frunte. Dupa ce ai desenatQ-ul gandeste-te in ce parte ai desenat codita. In functie de partea in care ai desenat-o, poti verifica daca esti o persoana centrata pe propria persoana sau pe ceilalti. Fiecare dintre cele doua persoane au o tendinta diferita de a se raporta la lume, fiecare tendinta avand avantajele si dezavantajele ei. 
Persoanele centrate pe sine tind sa deseneze codita in felul in care ar citi Q-ul pentru sine, adica in partea dreapta. Acest tip de om se comporta similar indiferent de contextul in care se afla iar comportamentul lor este ghidat mai mult de propriile valori decat de nevoia de altii. Tot persoanele “self-centered” se mandresc in a fi directe cu ceilalti si asteapta ca ceilalti sa fie onesti la randul lor cu ei. Datorita acestui motiv nu sunt foarte abili in a minti in schimb pot cu usurinta sa detecteze situatiile in care ceilalti ii mint.
 In cea de-a doua categorie se afla cei care deseneza Q-ul cu codita spre partea stanga, adica in asa fel incat sa poata fi citit de catre ceilalti. Aceste persoane tind sa fie concentrate pe maniera in care ceilalti ii vad. Acestia se bucura sa fie centrul atentiei si isi pot adapta cu usurinta comportamentul la contextul pe care il traiesc. Acelasi tip de persoane sunt talentate in a influenta modul in care sunt vazute de catre ceilalti. Datorita acestui motiv, au potentialul de a minti dar nu sunt la fel de buni in a detecta minciuni.

Gata?Ati desenat Q-ul? Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu