VERSURI...

Persoane interesate

joi, 22 decembrie 2011

MOS CRACIUN, TE ASTEPTAM !

Mos Craciun

In seara de 24 decembrie, Mos Craciun isi inhama cei noua reni la sanie lui magica si porneste intr-o lunga calatorie in intreaga lume pentru a indeplini dorintele tuturor copiilor. Conducatorul saniei este Rudolph, vestitul ren cu nasul rosu ce-l ajuta pe Mos Craciun sa vada drumul pe vreme rea. 

Potrivit legendei romanesti, Mos Craciun era inainte un om rau. Se spune ca Fecioara Maria cauta un loc sa nasca si a ajuns din intamplare la casa lui Mos Craciun. Sotia lui, o femeie miloasa si buna, i-a oferit acesteia pe ascuns un loc in iesle. Atunci cand a aflat, Craciun s-a maniat si i-a taiat mainile sotiei. Fecioara Maria a rasplatit-o pe Craciunita pentru bunatatea sa si i-a lipit bratele la loc. Vazand acestea, Mos Craciun a devenit omul bun, cu mila si plin de voie buna, asa cum este vazut in prezent. 

Mos Craciun

Mos Craciun nu a aratat intotdeauna asa cum il stim noi. El a fost desenat pentru prima oara de Thomas Nas in anul 1860 ca fiind un batranel grasut, cu obrajii rumeni, plin de voie buna, imbracat cu o haina rosie inchisa cu cativa nasturi mari negri. Imbracamintea lui colorata in alb si rosu a luat nastere datorita companiei Coca-Cola si se pare ca in aceasta varianta a placut mai mult publicului. 

Indiferent de infatisarea lui, de locul in care locuieste, de cati reni ii este trasa sania sau de cat de rau se spune ca a fost odata, cu totii il asteptam pe Mos Craciun in seara de Ajun. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu