VERSURI...

Persoane interesate

luni, 7 noiembrie 2011

Sarbatoarea Arhanghelului Mihail






Arhanghelul Mihail



 Arhanghelul-Mihail.jpg

Mihail este luptatorul care face ca lumina sa triumfe, dispersând umbrele negativitatii. El ne ajuta sa fim puternici în momente de grea cumpana, sa ne dizolvam tendintele negative si sa regasim forta necesara atunci când ne simtim singuri sau abandonati.
Numele lui Mihail semnifica în ebraica: "Cel care este asemenea lui Dumnezeu". Este arhanghelul pe care noi îl invocam sa ne ajute în lupta cu pulsiunile noastre negative si sa descoperim lumina din noi însine. Din punct de vedere istoric el este privit ca protectorul lui Israel si al bisericii catolice. Este considerat îngerul protector al politistilor, soldatilor si al copiilor mici, precum si al pelerinilor si calatorilor. El este razboinicul ceresc, comandantul ostilor îngeresti, care lupta pentru dreptate si ordine, ghidându-i pe toti cei care se afla în dificultate. Mihail este considerat si aducatorul de noroc si rabdare.
Este asociat cu elementul foc, care simbolizeaza arderea a tot ceea ce este trecator, pentru a face loc luminii pure si esentiale. Uneori, se vorbeste despre el ca fiind binevoitorul Înger al Mortii, care ne conduce catre eliberare si nemurire. El este si Îngerul Justitiei, cel care "cântareste sufletele".
În religiile ebraice, crestine si islamice, Mihail este recunoscut ca fiind cel mai mare dintre îngeri. Este cunoscut sub diferite nume: Pazitorul cheii Paradisului, Comandantul Arhanghelilor, Ambasador al Prezentei Divine, Înger al Caintei, al Dreptatii, al Îndurarii si Sfintirii, Îngerul calauzitor a lui Israel, protectorul lui Iacob. Este neobosit în lupta pentru bine si îi apara pe cei slabi. Mihail îi însoteste si pe luptatorii solitari, deschizând calea catre aplanarea luptelor si a conflictelor de orice fel.
Ne rugam Arhanghelului Mihail sa ne ajute în lupta cu propria noastra negativitate. De fiecare data când ne simtim prabusiti, el ne ajuta sa dobândim o noua viziune asupra existentei. Mihail ne ghideaza si ne protejeaza împotriva nedreptatii, ajutându-ne sa ne deschidem spre ceea ce este etern sau, cel putin, durabil. Putem sa-1 rugam sa ne ajute în toate situatiile în care ne simtim coplesiti de adversitati, izolati si adandonati.

Lupt pentru dreptate si adevar, iar integritatea îmi da putere


A fi puternic inseamna a face bine


Arhanghelul Mihail ne roaga si ne va sprijini in continuare:

Sa stapanim raul din noi insine: de la minciuna si pana la orgoliu, de la leneveala la pofte, de la inconstienta la infatuare, de la nepasare pana la rautate, de la frica la agresivitate.
Sa evitam (nu sa luptam cu) raul celor din afara noastra, prin recunoasterea si prevenirea starilor conflictuale, focalizandu-ne pe propria cale, care este si cea dreapta (in sensul directiei, dar si al corectitudinii, al dreptatii).
Sa ne (re)cunoastem si sa fim noi insine pentru a ne pune in valoare doar virtutile, partile noastre bune, manifestand tot timpul credinta ca Dumnezeu Tatal este permanent cu noi,increderea ca putem face bine si ca depinde doar de noi, curajul ca suntem sprijiniti mai mult ca oricand si ca acum e timpul.

Mihail8.jpg


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu