VERSURI...

Persoane interesate

miercuri, 26 octombrie 2011

Începe-ţi ziua făcând lumină


Foto: Photoxpress.com

În fiecare dimineață, înainte de orice activitate, reculege-te un moment, în ideea de a introduce în tine pacea și armonia, legându-te de Creator și consacrându-I, prin rugăciune și medidație, această zi care începe.
Esențial este începutul. Aici, la început, forțele noi se declanșează și se orientează. Pentru a acționa corect, trebuie, întotdeauna, să începi prin a căuta Lumina. Când vine noaptea, nu te grăbești, în intuneric, să iei un obiect sau să începi o activitate; aprinzi mai întâi o lumină și apoi acționezi. Ei bine, pentru orice activitate în viață, mai întâi ai nevoie să aprinzi lumina, adică să te concentrezi, să te reculegi, înainte de a ști cum să acționezi. Dacă nu ai această lumină, vei orbecăi, la stânga sau la dreapta, vei bate la toate porțile, dar nu vei face nimic bun.
Întreaga zi se va înscrie pe făgașul pe care îl vei da, chiar de dimineață, gândurilor tale. Ca urmare a faptului că ești sau nu atent și vigilent, vei deschide drumul sau, din contră, ți-l vei bloca cu totfelul de lucruri inutile, sau chiar nocive. Discipolul științei Iniciatice știe cum să-și înceapă ziua, dacă dorește ca ea să fie fructuoasă, plină de mila lui Dumnezeu, până când va putea răspândi această milostenie în jurul lui, asupra tuturor făpturilor. El știe că trebuie să aibă, încă de dimineață, o gândire fundamentală, în jurul căreia vor gravita, în timpul zilei, toate celelalte gânduri.
Dacă aipentru fiecare zi un scop precis, o orientare precisă, un ideal de atins,, toate activitățile ți se vor ordona, încet-încet, se vor organiza și vor contribui la realizarea acestui ideal. Chiar dacă unele gânduri și sentimente străine, negative, vor încerca să pătrundă în tine, ele vor fi orientate și puse în slujba Lumii Divine, vor fi obligate să meargă în direcția pe care ai ales-o. Astfel mulțumită acestui gând fundamental pe care ți l-ai pus dis-de-dimineață în minte, în inimă, vei putea înscrie această zi în Marea Carte a Vieții.
Cum totul se înregistrează, odată ce ai trăit o zi minunată, o zi a Vieții Veșnice, nu numai că ea va fi înregistrată, nu numai că nu va muri, dar va încerca să antreneze și celelalte zile pe urmele ei, pentru a-i semăna. Încearcă, cel puțin, să trăiești bine o singură zi, căci ea le va influența pe celelalte: le va invita să le vorbească și să le convingă să fie asemenea ei: echilibrate, ordonate, armonioase.
Fragment din Gânduri pentru fiecare zi, Omraam Miklael Aivanhov




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu