VERSURI...

Persoane interesate

vineri, 7 decembrie 2012

CITATE - de PAUL FERRINI



Tu eşti lumina lumii, dar nu o ştii, pentru că nu ai privit suficient de adânc în propria ta inimă. Opreşte-te o clipă şi priveşte.

Opreşte-te o clipă, ca să găseşti lumina ce dansează în noaptea întunecată dinăuntru.

Vezi acele culori intense ce străpung norii negri, mâinile de lumină care vor să atingă orizontul. Până când nu poţi vedea lumina lumii în tine însuţi, nu o poţi aduce lumii.

Paul Ferrini




Fiecare persoană este întreagă şi desăvârşită, chiar dacă ea nu crede în ea însăşi, chiar dacă e posibil ca ceilalţi să-i vadă numai defectele.

Dacă vrei să vezi o persoană cu ochii Spiritului, trebuie să priveşti dincolo de aparentele ei slăbiciuni şi să vezi perfecţiunea interioară. Chiar dacă ea te atacă, trebuie să-ţi dai seama că ea doreşte doar iubirea şi atenţia ta – şi că nu ştie cum să le ceară.

Paul Ferrini 



Lumea nu va fi niciodată bună, decât dacă eşti dispus să-i vezi bunătatea.

Ceea ce experimentezi depinde de felul în care priveşti lucrurile. Când priveşti prin prisma judecăţii, viaţa este denaturată şi goală. Când priveşti cu o inimă şi o minte deschisă, viaţa este impresionantă şi plină de sens.

Atunci când priveşti ceva fără iubire, te separi de acel lucru. O faci pentru a încerca să-ţi micş
orezi frica. Dar, cu cât te separi mai mult, cu atât este mai mică legătura dintre tine şi ceilalţi şi cu atât devii mai înfricoşat.

Singurul lucru care poate avea efect asupra fricii, este să o îmbrăţişezi cu iubire. De îndată ce priveşti cu 
iubire, vezi o lume diferită.

Paul Ferrini




Tu nu eşti răspunzător pentru gândurile, sentimentele sau faptele celorlalţi oameni, chiar dacă eşti implicat în vieţile lor. Atunci când ceilalţi încearcă să dea vina pe tine sau să te facă răspunzător pentru ceea ce li s-a întâmplat, ei nu sunt de bună credinţă.

Responsabilitatea ta constă în a accepta şi a respecta ceea ce experimentează ceilalţi, dar nu în a-ţi asuma raspunderea pentru experienţele lor. Experienţa lor le aparţine. Ei sunt răspunzători pentru ceea ce gândesc, pentru ceea ce spun şi pentru ceea ce fac.

Paul Ferrini


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu