VERSURI...

Persoane interesate

vineri, 30 martie 2012

VA DORESC O ZI BUNA CU MULT SOARE SI BUCURII !


Foto: Audrey | Flickr.com


“Iubirea nu ar trebui să implice aşteptări; altfel, bucuria moare. Atunci când ai aşteptări, frustrările vin. Nimeni nu îţi poate îndeplini aşteptările şi nu e nimeni care are nevoie ca tu să îi îndeplineşti aşteptările. Acestea provin din mânie, dintr-o minte nevrotică. Dacă cineva chiar îţi îndeplineşte aşteptările, atunci dragostea adevărată dispare. Iar celălalt devine o necesitate, o nevoie, o posesiune – o posesiune valoroasă, dar în acelaşi timp o posesiune ca toate celelalte.”
OSHO
“Visez o şcoală în care să nu se predea, la drept vorbind, nimic. Să trăieşti liniştit şi cuviincios, într-o margine de cetate, iar oamenii tineri, câţiva oameni tineri ai lumii, să vină acolo spre a se elibera de tirania profesoratului. Căci totul şi toţi dau lecţii. Totul trebuie învăţat pe din afară şi pe dinafară, iar singurul lucru care le e îngăduit din când în când e să pună întrebări. Dar nu vedeţi că au şi ei de spus ceva, de mărturisit ceva? Şi nu vedeţi că noi nu avem întotdeauna ce să le spunem? Suntem doar mijlocitori între ei şi ei înşişi… Stări de spirit, asta trebuie dat altora; nu conţinuturi, nu sfaturi, nu învăţături.”
Constantin Noica


“Nu ceea ce nu ştim ne împiedică să avem succes, ceea ce ştim şi este incorect este cel mai mare obstacol.”
Josh Billings




În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …

… că dragostea nu este ceea ce-ţi doreşti, este ceea ce eşti tu. Este foarte important să nu le confunzi pe acestea două. Dacă tu crezi că dragostea este ceea ce ai nevoie, o vei căuta peste tot. Dacă tu crezi că dragostea eşti tu, o vei împărtăşi peste tot. A doua abordare îţi va permite să găseşti ceea ce căutarea directă nu-ţi va revela niciodată. Cu toate astea, nu poţi oferi dragoste în idea de a o primi. Făcând asta e ca şi cum ai spune că acum nu o ai. Şi această afirmaţie va fi, desigur, realitatea ta. Nu, trebuie să oferi dragoste deoarece o ai pentru a fi dăruită. Prin aceasta vei experimenta propria ta deţinere a ei.
Cu dragoste, prietenul tău, Neale Donald Walsch ~ www.humanitysteam.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu