VERSURI...

Persoane interesate

sâmbătă, 31 martie 2012

Reguli de ViataInstitutul Francez pentru Anxietate si Stress din Paris, recomanda urmarea a 20 de reguli de viata. Expertii considera ca si daca veti urma doar 10, cu siguranta veti invata sa traiti cu o calitate interioara mai elevata: 


1. Invata sa spui NU, fara a te simti vinovat, si fara a crede ca vei rani pe cineva. A dori sa multumesti pe toata lumea este un efort si o risipa enorma. 

2. Planifica-ti activitatea zilnica, dar intotdeauna lasa-ti intervale importante (intre activitati) pentru orice eprevazut,constientizand ca nu totul depinde de tine. 

3. Concentreaza-te pe rand, asupra fiecarei sarcini pe care vrei sa o rezolvi. Chiar daca beneficiezi de cea mai rapida minte pentru a trece de la o activitate la alta, tot va obosi pana la urma. 

4. Inceteaza sa te mai simti responsabil pentru placerile altora. Nu esti nici sursa dorintelor, nici eternul maestru de ceremonii. 

5. Cere ajutor intotdeauna cand e necesar, cautand sa-ti dezvolti simtul ce-ti permite sa-l ceri persoanelor celor mai indicate! 

6. Separa problemele reale de cele imaginare si elimina-le pe ultimile, caci sunt pierdere de timp si ocupa un spatiu mental pretios ce iti e necesar pentru probleme mai importante. 

7. Cauta sa descoperi placutul din actiunile zilnice simple,cum ar fi dormitul, mancatul, plimbatul, fara a crede insa ca asta e tot ceea ce iti poate oferi viata. 

8. Evita sa te invalui in nelinisti si tensiuni straine tie, sau sa te preocupi de ceea ce se refera la nelinisti sau tensiuni. Ia mai bine o mica pauza si apoi intoarce-te la dialog si la actiune. 

9. Este necesar sa ai intotdeauna pe cineva in care sa ai incredere si caruia sa-i poti vorbi deschis. Nu te ajuta cu nimic daca aceasta persoana se afla departe. 

10. Invata sa-ti dai seama cand vine momentul propice pentru a te ridica de la masa la o cina, ori a parasi o reuniune. 
Niciodata sa nu ignori importanta sentimentului de a parasi orice activitate la momentul oportun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu