VERSURI...

Persoane interesate

marți, 20 decembrie 2011

BRADUL DE CRACIUN...


Craciunul este una dintre cele mai frumoase si mult asteptate sarbatori ale anului. In ziua de 25 decembrie a fiecarui an, crestinii sarbatoresc nasterea pruncului Iisus. Ei se bucura alaturi de cei dragi de toate traditiile si obiceiurile din aceasta perioada. 

Bradul de Craciun

Obiceiul de a impodobi bradul in ajunul Craciunul provine din tarile germanice si este cunoscut atat in Romania cat si alte parti ale lumii. Pentru prima oara un brad a fost impodobit in Lituania, in anul 1510, pentru ca mai apoi traditia sa fie raspandita si la Paris, datorita printesei Helene de Mecklembourg.

Asteptandu-l pe Mos Craciun


In anul 1601, in preajma sarbatorilor de iarna, un calator care a trecut prin Strasbourg a facut descrierea unui brad impodobit in notele lui de calatorie. Acesta scria ca bradul era impodobit cu flori din hartie colorata, cu napolitane si cu bete aurii si rasucite de zahar ars. Asadar, la inceput bradul era impodobit cu dulciuri, mere, nuci invelite in hartie poleita. 

Ceva mai tarziu au aparut si globurile, ornamente de brad ce au avut un mare succes. In zilele noastre sunt fabricate in numar foarte mare, de diferite culori si marimi. De obicei varful bradului este ornat cu o stea ce face trimitere la steaua care i-a indrumat pe cei trei magi la locul unde s-a nascut Iisus. 

De asemenea, sub bradul impodobit Mos Craciun lasa cadourile atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu