VERSURI...

Persoane interesate

sâmbătă, 23 iulie 2011

IA LOC , SERVESTE-TE SI MEDITEAZA ...



Poti alege ceea ce iti doresti , fiecare zi poate aduce ceva nou, si  fiecare dintre noi poate  avea optiuni pentru a ne crea vietile frumoase;  cineva spunea cam asa  "Daca as putea da timpul inapoi as sti cum sa traiesc frumos ". Viata este un dar minunat , fiecare etapa incepand de la copilarie are stralucirea ei , nu putem percepe fiecare trecere in alt stadiu la fel.   
Natura inconjuratoare are o frumusete aparte , dar fiecare individ o percepe diferit .   De aceea este important sa avem o permanenta legatura cu natura , pentru ca ea ne incanta , ne aduce liniste , ne da ragazul clipelor de meditatie.
   Natura  este locul unde gandurile noaste pot fi citite, intelese  si fiecare trecere  la un alt anotimp este o parte din viata noastra.; Anotimpurile sunt cele patru etape care imbraca haine diferite si fiecare ne emotioneaza placut dupa cum dorim si in functie de starea noastra. Asemanarea dintre natura si om este aproape identica , pentru ca cele patru anotimpuri scaldate de culori diferite au chipul fiecarei etape a vietii noastre. etapa dintai cea fara de griji , de ganduri este intruchiparea bucuriei si a fericirii ,  careia nu poate nimeni sa-i dea o definitie. fiecare dintre noi vede fericirea altfel .aceasta se aseamana cu primavara care aduce viata pe intreg pamantul.  Vara este asemanatoare cu adolescenta , cu tineretea care este plina de mii de culori totul este spontan si minunat. atat vara cat si tineretea nu pot fi infrante, nu au stavilare totul este o comunicare ,este un freamat  totul este mister plin de bucurie. 
 Trecand mai departe la pasul urmator blanda toamna plina de compasiune ne umple sufletele de amintiri , de bunatati si se aseamana cu un adult ce isi scrie amintirile pentru a-si hrani sufletul in urmatorul anotimp. Batranetea  este simpla , plina de regrete, tacuta si cu un gust dulce -amarui  al  copilariei , al celorlalte etape. Iarna este cea rece aproape imuna la gandurile ultimei varste.  
 Frumusetea vietii poate fi simtita la orce varsta si in orce anotimp numai ca omul are o nemultumire tot timpul , de aceea nu poate iubi toate anotimpurile.. Pentru toate acestea trebuie sa fim constienti de tot ceea ce este in jurul nostru , de toate actiunile noastre si  sa alegem cu sufletul tot ceea ce  reprezinta  " a trai frumos"  Fiecare anotimp are admiratori , persoane indragostite de magia lor de aceea am sa te intreb;   tie ce anotimp iti place?
Fii constient , ai de ales, serveste-te cu Fericire. 

Publicat de C.T.  pe blogul " Sanatate si natura "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu