VERSURI...

Persoane interesate

marți, 12 iulie 2011

FLORILE DE TEI INTRE LEGENDA SI RITUALURILE DE DRAGOSTE

"In zona regatului vechi exista o legenda despre tei si florile sale. Se spune ca, demult de tot, traiau o fata si un baiat care se iubeau. Pe fata o chema Teia iar pe baiat, Albin. Dragostea lor era atat de curata si atat de puternica, incat i se dusese vestea. In felul acesta a aflat despre cei doi si domnitorul tarii de atunci. Si domnitorul era un om crud si nedrept. Cum a aflat de povestea celor doi, a trimis oameni sa o ridice pe fata si sa o aduca la el sa-i fie sotie.Si s-au dus oamenii domnului acolo si au luat-o cu sila pe fata iar pe baiat l-au taiat cu sabiile. Iar de pe locul unde a cazut baiatul s-a ridicat o insecta micuta si care avea in coada un ac. Tare s-a mai intristat fata si nu a mai vrut sa se atinga de nici un fel de mancare. Adusa in fata domnitorului, ea nu a cedat insistentelor acestuia, spunandu-i ca ramane credincioasa iubitului ei mort. Degeaba a incercat marele stapan sa o cumpere. De durere, in cateva zile Teia a murit si a fost inmormantata intr-un loc pustiu, ca razbunare suprema ca se opusese stapanului.Dar pe locul acela a crescut un copac mare si cu flori mirositoare. Si in fiecare vara, micuta albina vine la tei, ca si cum ar vrea sa continue, dincolo de moarte, povestea de dragoste dintre Teia si Albin."
..........................................................................................................................
"Aprindeti cateva ramuri uscate de tei si lasati-le sa arda complet, fara a folosi benzina sau alt lichid inflamabil – eventual aprindeti crengile cu o lumanare. Dupa ce au ars complet, luati cenusa si puneti-o intr-un vas nefolosit, unde trebuie sa o tineti, acoperita, cel putin 30 de zile. Dupa cele 30 de zile puteti folosi cenusa. Luati o parte din ea si amestecati-o cu putina apa.Puneti apa incet, aproape picatura cu picatura. Cu un bat de lemn, tot de tei, amestecati cenusa in timp ce spuneti, de 5 ori la rand:”Cum amestec eu cenusa asta cu apa, asa sa se amestece si gandurile lui X si sa vina la mine. "Cum se pierde apa in cenusa, asa sa se piarda X de fiecare data cand ma vede sau cand se gandeste la mine.”Dupa ce amestecul este omogen, puneti cenusa pe o bucata de panza alba. Cu degetul aratator de la mana dreapta scrieti pe cenusa numele persoanei dorite. Impaturiti panza si legati-o bine. Cu panza astfel impaturita mergeti la un rau si aruncati-o. In timp ce o aruncati spuneti:“Asa cum apa asta duce cenusa la vale, asa sa vina X la mine.”Ritualul se practica de 5 ori la rand, in fiecare zi de joi a saptaminii. Dupa cele 5 saptamani veti constata ca persoana pe care o doriti va deveni ceva mai interesata de voi. Acum aveti sansa sa-i dovediti ca ii meritati dragostea, sa-l ajutati sa va cunoasca si sa va iubeasca. "



sursa: www.horoscop-astrologie.ro 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu