VERSURI...

Persoane interesate

marți, 12 aprilie 2011

Cupluri celebre de indragostiti





lancelot si guinevere
Lancelot si Guinevere
Lancelot si Guinevere, celebrul cuplu de indragostiti din legendele regelui Arthur si ale cavalerilor Mesei Rotunde, au trait o poveste de iubire, pe cat de frumoasa, pe atat de imposibila.
Guinevere era sotia respectata a regelui Arthur care domnea in Camelot. Desi il admira si il respecta pe sotul sau, ea nu-l iubea, casatoria lor fiind impusa de ratiuni politice. Lancelot era unul dintre cavalerii Mesei Rotunde si in acelasi timp cavalerul de incredere al regelui.
Dragostea se infiripa in inima Gueneverei abia atunci cand apare Lancelot in regat si se remarca prin curajul si priceperea sa in lupta. Iubirea dintre Lancelot si Guinevere a fost acel gen de iubire care te fulgera din prima clipa, iti invadeaza sufletul si simti ca nu mai ai scapare. Desi manifestarea ei parea cel mai trist si imposibil lucru de pe pamant, pentru ca sentimentelor lor adanci li se opunea loialitatea fata de rege si tara.
Degeaba au incercat Lancelot si Guinevere sa domoleasca focul mistuitor din inima lor si sa traiasca dupa regulile unei societati rigide. Iubirea – care nu poate inflori decat in libertate – isi cerea drepturile.
lancelot si guinevere
In final ei isi dau seama ca nu se pot impotrivi fiorului dragostei, o dovada in plus ca dragostea nu se poate impune, pentru ca ea se ghideaza dupa ratiuni proprii. Cavalerul viteaz si regina au devenit amanti, traind pentru putin timp impreuna, fericiti.
Regele afla de tradarea reginei si o condamna la ardere pe rug. Lancelot reuseste sa fuga si sa scape de razbunarea lui Arthur, dar se intoarce in ziua executiei pentru a o salva pe iubita lui.
Legenda mai spune ca regatul si-a gasit sfarsitul in urma tradarii infaptuite de cei doi indragostiti, Lancelot si Guinevere. Dar finalul idilei lor ramane invaluit in mister. Nu se stie daca pana la urma indragostitii au putut da curs dragostei ce-i unea sau iubirea lor a trecut dincolo de moarte, pentru a se reintalni intr-o lume mai buna, care sa le ingaduie sa-si indeplineasca dorinta arzatoare de a se iubi.
Un final cu atat mai incitant cu cat lasa loc imaginatiei sa completeze aceasta tulburatoare poveste de dragoste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu