VERSURI...

Persoane interesate

marți, 14 iunie 2011

PUTEREA ATINGERII...


Prea adesea subestimam puterea unei atingeri, a unui zambet, a unei vorbe bune, a unei urechi care stie sa asculte, a unui compliment sincer sau a celei mai neinsemnate fapte bune, caci toate acestea pot sa schimbe cursul unei vieti.” ---  Leo Buscaglia
Mainile sunt, de departe, doua dintre cele mai importante daruri ale divinitatii, caci in mainile noastre se afla o putere enorma, care poate sa formeze si sa transforme viata noastra si pe a altora, asteptand sa fie accesata de orice om care cauta din toata inima acest lucru.
Asezandu-ne pur si simplu mainile pe o parte ranita sau dureroasa a corpului, trimitem deja acolo energie vindecatoare, chiar si fara un efort constient. Durerea sau disconfortul arata ca o anumita parte a corpului nostru are nevoie de atentie, ca un copil care cauta ingrijirea mamei lui. Cand ne asezam mainile pe o zona aflata in suferinta si ne concentram atentia asupra ei, durerea sau tensiunea dispar.
Biblia arata mai multe imprejurari in care Iisus si-a exercitat puterea atingerii. In Evanghelia lui Marcu, capitolul 7, Iisus l-a facut pe surd sa auda si pe mut sa vorbeasca. A vindecat si un orb, la Bethsaida , si a tamaduit o femeie care avea febra. In toate aceste imprejurari, Iisus si-a pus mainile pe ei.
Se stie foarte bine ca atingerea mamelor este tamaduitoare. Instinctul lor matern le spune cum sa-si administreze atingerea copiilor care sufera si plang. Se pare ca atingerea mamei este cel mai bun si mai rapid remediu pentru unele probleme ale copiilor cum ar fi durerile fizice, indispozitiile si chiar febra. Tot prin "atingere", ele isi pot exprima atentia tandra si iubitoare.
Plantele si animalele reactioneaza si ele pozitiv la vibratiile pline de iubire exprimate de maini. Iubitorii de plante si animalute de casa pot sa confirme acest lucru. Atingerea stapanului este la fel de importanta pentru plante ca si lumina soarelui, apa, hrana si adapostul. De aici vine termenul “deget ver”. Animalele, pe de alta parte, sunt fericite sa fie atinse de stapanii lor, in special cainii si pisicile.
In acelasi fel, ne putem utiliza puterea mainilor pentru a realiza vindecari, atat asupra altora cat si asupra noastra insine.
Exista multe sisteme de vindecare pe care ni le-au daruit marii maestri, in care se folosesc mainile, unul dintre acestea fiind reiki. Reiki este o tehnica japoneza de vindecare, redescoperita de Dr. Usui. “Rei” inseamna suflet/spirit iar “ki” inseamna forta vitala sau energie. Poate fi folosit in nenumarate scopuri si opereaza la toate nivelurile fiintei, in afara granitelor timpului si spatiului. Desi in mod traditional se transmite de la maestru la discipol prin procesul denumit “reiju” sau acordaj, reiki poate fi abordat si utilizat practic de oricine care doreste sa canalizeze aceasta energie.
Cu mult inainte de a fi cunoscut conceptul si practica unor diferite sisteme energetice, imi descoperisem deja puterea atingerii, la o varsta foarte frageda. Imi aduc aminte de niste imprejurari cand doi dintre vecinii nostri s-au vindecat in mod miraculos imediat dupa ce mi-am pus mainile pe ei, rostind in gand un fel de rugaciune. Prin studiu individual, am practicat reiki si vindecarea pranica, pentru a valorifica darul pe care-l aveam. Cu ajutorul mainilor, am reusit sa ajut oamenii sa se vindece de bolile pe care le aveau, de la simple alergii pana la cancerul care le lua puterea. Intr-un fel sau altul, stiu ca aveam puterea sa-i “ating”.
Mainile mai pot fi folosite pentru a binecuvanta si pentru a da putere. Simplul act de a atinge pe cineva in timp ce rostim o rugaciune spusa din toata inima (fie in gand, fie cu voce tare) este suficient pentru a invoca binecuvantarea divina asupra acelei persoane. In acelasi fel, putem da putere unor obiecte sau intentii prin utilizarea puterii atingerii noastre. Acest din urma lucru se poate realiza prin scrierea intentiilor pe o bucata de hartie, pe care sa o tineti intre maini in pozitie de rugaciune, in timp ce recitati o rugaciune de afirmatie.
Asa ca nu subestimati niciodata puterea atingerii, caci acest act atat de simplu poate sa faca foarte mult si sa schimbe cursul unei vieti. Impartasiti in mod generos acest dar cu toate fiintele simtitoare de pretutindeni si folositi-l pentru a schimba in bine viata cuiva. De aici vine zicala “ a da o mana de ajutor”. Aduceti-va aminte intotdeauna ca viata voastra, puterea voastra, nu se afla nicaieri altundeva decat in mainile voastre.
Traducere: Mihaela Nitulescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu