VERSURI...

Persoane interesate

vineri, 10 iunie 2011

FII INTELEPT CU BANII...

Contando Dinheiro 


“Isaac a făcut semănături in tara aceea si a strâns rod insutit in anul acela” (Geneza 26:12)
In ceea ce priveste banii, Biblia ne invată că trebuie:
1) Să economisim pentru zile mohorâte. “Comori de pret si untdelemn sunt in locuinta celui intelept, dar omul fără minte le risipeste” (Proverbe 21:20).
Invată să trăiesti cu mijloacele pe care le ai si invătă-i pe copii să facă la fel. In loc să cumperi lucruri in rate, aminteste-ti că poti trăi fericit fără majoritatea lucrurilor pe care le promovează reclamele. Inainte de a cumpăra ceva, roagă-te.
Doar pentru că bancherul iti aprobă imprumutul nu inseamnă că este intelept sau că Dumnezeu este de acord cu acea cheltuială. Toate bărcile se ridică odată cu fluxul, dar ele coboară la reflux, Iosif i-a spus lui Faraon “să se strângă toate bucatele din acesti ani buni care au să vină; .. Bucatele acestea vor fi provizia tării, pentru cei sapte ani de foamete” (Geneza 41:35-36).
2) Să semănăm pe timp de foamete. Biblia spune: “cine seamănă mult, mult va secera” (2 Corinteni 9:6).
Poate spui: “Dar este greu pentru mine in momentul de fată”. Nu păstra pentru că te temi că nu vei avea destul. Dă-I lui Dumnezeu o sământă cu care să lucreze si El iti va da o recoltă când vei avea nevoie. Abilitatea lui Dumnezeu de a se ingriji de tine nu este limitată de economia lumii.
Fă ce a făcut Isaac: “in tară a venit o foamete .. Isaac a făcut semănături in tara aceea si a strâns rod insutit in anul acela; căci Domnul l-a binecuvântat” (Geneza 26:1, 12). Cine l-a binecuvântat pe Isaac? Domnul!
Când Dumnezeu iti spune să dăruiesti, dăruieste cu credintă, increzător că la vremea potrivită, pe calea potrivită si exact in locul potrivit, vei primi inapoi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu