VERSURI...

Persoane interesate

joi, 23 iunie 2011

BUNA DIMINEATA, O ZI BUNA VA DORESC !

  BUNA DIMINEATA DRAGII MEI... 
CE MAI FACETI ? V-ATI TREZIT ?
E O ZI SUPERBA, SA NE BUCURAM DE SOARE SI DE VIATA DRAGII MEI....




 


AZI AM PT VOI CEVA FRUMOS, SPER SA VA PLACA...Multe sunt de rezolvat in viata noastra, dar pentru ca suntem cateoadata in situatia de a fi blocati pentru o scurta sau mai lunga perioada, sa incercam impreuna sa deslusim tainele vietii. Ca putem sau nu,timpul va hotari pentru noi cei de azi; trebuie doar sa CREDEM si sa PERSEVERAM...Doresc sa scriu cateva cuvinte despre ce inseamna LECTIE DE PERSEVERENTA. 





LECTIE DE PERSEVERENTA


Ai observat atitudinea pasarilor in fata adversitatilor?
Stau... Zile in sir ..., si isi fac cuibul, aducand materiale, deseori de la mari departari...Iar cand il termina si sunt gata sa depuna ouale, intemperiile vremii, oamenii sau vre-un animal il distruge, ruinind astfel tot ce s-a cladit cu atata munca...( eu as putea spune trudind din greu, dar cu iubire)
Ce face pasarea? Se lamenteaza? Plange? Abandoneaza proiectul de a-si face un cuib? NU!!! In nici un caz. Incepe din nou, inca o data... si inca o data, pana reuseste si in cuib apar primele oua.
Uneori- chiar de multe ori - inainte sa iasa puii, cineva (animal, copil, furtuna...) distruge cuibul, dar de aceasta data si pretiosul lui continut.
Doare sa o iei mereu de la inceput... Dar chiar si asa, pasarea nu se opreste vreodata si nici nu da inapoi... Continua sa caute si sa costruiasca, iar si iar... pana isi atinge telul.
Ai simtit vreodata ca viata ta , munca ta, familia ta, prietenii tai, nu sunt cum ti-ai dori? Ti-a venit vreodata sa spui, "pana aici, nu merita efortul, asta e prea mult pentru mine?"
Esti obosit de luatul de la capat, de lupta zilnica ( parerea mea este ca noi am transformat viata intr-o lupta), de increderea tradata, de tintele ratate, tocmai cand erai pe punctul de a le atinge?
Oricat te-ai simti lovit de viata, nu renunta vreodata la telul tau. Spune o rugaciune pentru speranta... si continua. Nu-ti face griji daca esti ranit si chiar considera posibil, ca ar putea sa se intample. Inarmeaza-te din nou cu speranta si mergi inainte... Nu conteaza cat de mult muncesti, nu abandona, mergi mai departe, REUSESTE !
Si mai presus de toate razi, zambeste, munceste convins ca reusesti si... CANTA , ca pasarea care nu abandoneaza vreodata, oricat i-ar fi de greu.
Sa invatam de la necuvantatoare, pentru ca Dumnezeu le-a lasat sa traiasca langa noi, tocmai pentru a invata de la tot si toate.
Sa cugetam putin si la ce ne spune peste timp, N. Iorga " In viata risipim ani, iar in clipe de moarte cersim clipe".







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu